İYİ Parti ekonomisi…

 Ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz, bugün iktidar ve iktidar yandaşları tarafından da kabul ediliyor.

TUİK’in rakamlarına kimse inanmıyor, siyasi manipülasyon olarak görülüyor.

Ülkemiz gelecek seçime kilitlenmiş durumda.

Belirsizlik her zaman insanı öldürür…

Acaba bu şekilde devam mı edecek yoksa, seçimden sonra bir şeyler değişecek mi?

Anket şirketleri halen daha AK Parti’yi birinci sırada gösterirken, Millet İttifakı’nın oylarının Cumhur İttifakı’nın oylarının önüne geçtiğini gösteriyor.

Şimdi ise konuşulan konu, seçimden sonra ne olacağı!..

****

AK Parti’nin ekonomik politikaları çökmüş durumda olduğunu, insanların gözünün ışıltısının sönmesinden anlayabiliyoruz.

Peki ya yeni gelecek hükümetin ekonomi politikası ne olacak?

Muhalefete en fazla gelen eleştirilerden biri de bu aslında, “Siz sorunları söylüyorsunuz ama nasıl çözeceğinizi söylemiyorsunuz” diyorlar…

Aslında çözüm önerilerini sunuyorlar.

Mesela DEVA Partisi, Ekonomi Eylem Planı’nı yayınladı.

İlk 100 günde, ilk 1 yılda, ilk 5 yılda vs… ne yapacağını anlatıyor.

****

İYİ Parti ise, bugünden ekonominin nasıl düzeleceğine yönelik önerilerini hem mecliste hem de sahada dile getiriyor. Fakat duyan yok!..

Kulaklar duymaz, gözler görmez olduysa eğer, duvar ile insanın arasında fark yoktur.

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın ve İYİ Parti Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin önce bir CV’lerine bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Türkiye’nin en büyük problemi olan ekonomide güven, bu iki isim sayesinde çözüme kavuşacaktır. Zira, Bilge Yılmaz; Eylül 1998'de Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton Okulu'nda akademisyen olarak çalışmaya başlamış, Stanford Üniversitesi'ndeki bir yıllık görevi dışında akademik kariyerini Wharton Okulu'nda sürdürmüş ve 2013 yılında profesör unvanı almış bir isim. Ümit Özlale ise, Lisans eğitimini O.D.T.Ü. İktisat Bölümü'nde tamamlamış, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College'de tamamlayarak Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış. Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüş. 2010 yılından bu yana TEPAV'da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP)'nün Direktörü'dür. Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı'dır. Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör olmuştur.

Bu iki ismi hafızanızda iyi tutmanızı rica edeceğim.

*****

Devam edelim…

Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı da saydığımızda Türkiye’nin ekonomisini düzeltebilecek en önemli isimlerin kadrosunu oluşturmuş oluruz.

Bu kadro, şu anda il il gezerek sanayici ve iş insanlarıyla görüşüyor.

‘Ekonomide Kurtuluş Planı’ ana başlığı altında yapılan sunumlarda İYİ Parti’nin ‘Acil İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı’ ve ‘İstikrarlı ve Üreten Türkiye’ konulu projeleri anlatıyorlar.

Yani ülkeyi her anlamda AK Parti sonrasına hazırlamaya çalışıyorlar.

İYİ Parti, gelecek seçimde iktidar olmayı hedefleyen partilerden biri olarak o güne hazır olmak istiyor.

22 Eylül’de de Bursa Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek iş insanları buluşmasına aynı zamanda Genel Başkan Meral Akşener de katılacak.

*****

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, bugün yine Sheraton Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gerçekleştirilecek olan programı duyurdu.



Konuşmasında ise çok önemli bir noktaya değindi İl Başkanı Türkoğlu, konuşmasını aynen aktarmak istiyorum:

“2012 yılında 50 iş insanı ve 650 izleyicinin katılımıyla başlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi, yıllar içinde gelişerek Türkiye'den ve dünyadan üst düzey 110 konuşmacı ve yaklaşık 2 bin katılımcıya ulaşmıştı. Bursa’ya mal olmuş bu zirve bu yol nerede yapılacak biliyor musunuz? Sapanca’da!

İş dünyasının yıllardır büyük ilgi gösterdiği ve 11'inci yılını dolduran Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin, 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Sapanca'da gerçekleşecek olması, sizce de çok şey anlatmıyor mu?

Zirvenin adı Uludağ, patenti Bursa’ya ait ve Sapanca’da yapılıyor.”

Başkan Türkoğlu’nun da konuşmasının devamında dediği gibi…

Bursa’da sözün bittiği yer burasıdır.


16.09.2022 Bursa Duysun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir küçük incir meselesi vardı!

Aday olursa Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatı bitebilir!

Mudanya Belediyesi'nin hiç mi suçu yok?